Vychytávky - tak ty já prostě miluju! Můj mozek pořád přemýšlí, jak něco vylepšit. Pravda, někdy se stanu obětí pocitu "za každou cenu vylepšit" a přepísknu to... tady se ale inspirujte  těmi, co mi slouží pěkně!


Mně se osvědčilo mít několik variant podle toho, kolik věcí nesu a jak velké mám dítě. Když jsem měla malé miminko nosící se vepředu, bylo to jasné. Na záda jsem hodila batoh a šlo se. Když jsem ale začala nosit dítě na zádech, byla otázka, kam s věcmi.

Protože jsem se zúčastnila zimního krkonošského pobytu na chatě, ke které se nešlo dostat autem, potřebovala jsem s sebou opravdu co nejméně věcí. Měli jsme staré sáňky, ještě po mně. Byla na nich ohrádka, ale dcera v té době ještě neseděla.

Nosící tip,co mi při nošení vepředu zachránil záda. Pro mě byla tato varianta ještě lepší a pohodlnější, než nošení křížem. Každý máme záda jiná a i jiná nosítka, takže pokud vám funguje něco jiného, skvěle pro vás. Já jsem si na nosítku úplně jednoduše přidala popruh navíc.

Tak mne upršené počasí postrčilo k tomu podělit se o další nosící tip, co se nám osvědčil, když na výletě pršelo. Pořídila jsem "nosící" pláštěnku. Za prvé se mi do přírody nechce deštník nosit, nehledě na to že je namáhavé mít ruku nahoře, když už nesete dítě. Za druhé je dítě pod pláštěnkou chráněnější, než pod deštníkem.